Apple; winstpakker op de smartphonemarkt

Apple; winstpakker op de smartphonemarkt

In de eerste 3 maanden van 2015 was Apple was goed voor 92 % van alle winst die op de smartphonemarkt werd gemaakt.
Althans, volgens een berekening van marktanalist Canaccord Genuity, laat de Wall Street Journal weten.
Samsung was goed voor 15 % van de winst op de smartphonemarkt. Samen komen Apple en Samsung boven de 100 % uit, dit omdat er ook bedrijven zijn die geld hebben verloren aan de verkoop van smartphones. De negatieve percentages van deze bedrijven brengen het totaal weer op 100 %.

Apple verkoop

Apple verkoopt wereldwijd minder dan 20 % van alle smartphones, maar het bedrijf heeft veruit de hoogste winstmarges. Budgettoestellen worden niet gemaakt door het Amerikaanse bedrijf. Tevens worden de prijzen van oudere modellen telefoons een stuk minder verlaagt.

Bovendien is de gemiddelde wereldwijde verkoopprijs van Apple-telefoons in het afgelopen jaar gestegen van rond de € 540,- naar € 591,-. Dat komt onder meer door de introductie van de grotere en duurdere iPhone 6 Plus. De gemiddelde verkoopprijs van een Android-smartphone is volgens Strategy Analytics €166,-.

Krimp Samsung

Samsung en Apple pakken al jarenlang het grootste winstdeel op de smarthphone markt. Voor Apple was dit 2 jaar geleden 57% van de winst terwijl 43% van de winst werd opgestreken door Samsung.
Toch is de mobiele afdeling van Samsung gekrompen. Dit na de introductie van de Galaxy S5 en S6. Onlangs heeft het bedrijf wederom een winstwaarschuwing gegeven.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 RSSnieuwsreader.nl - Alle rechten voorbehouden.